Heb je jezelf wel is afgevraagd hoe ontwerpen voor huwelijksbedankjes tot stand komen? Welke inspiratiebronnen daarvoor gebruikt worden? Onze stagiaire Annemarie vertelt in deze blog er jullie alles over!

1)      Stel jezelf voor!

Mijn naam is Annemarie van Toll en ik studeer Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum Utrecht.  Via school ben ik bij LocoMix terecht gekomen en ik was meteen weg van de sfeer binnen het bedrijf.  Wat LocoMix zo uniek maakt is dat vrijwel alles binnenshuis wordt gehouden waardoor je dus het hele proces van een door jou gemaakt ontwerp mee krijgt.

2)      Waar haal je inspiratie vandaan als je een ontwerp voor een bedankje en/of trouwkaart gaat maken?

Allereerst kijk ik naar de ontwerpen die we al hebben binnen onze collectie.  Is er  bij het bedankjes ontwerpen behoefte aan een bepaalde nieuwe stijl of hebben we bijvoorbeeld bepaalde verzoeken gehad van klanten. Pinterest is bijvoorbeeld een goede inspiratie bron voor het maken van o.a. ontwerpen voor huwelijksbedankjes. Wat is er op dit moment in, wat willen mensen zien, en wat spreekt een zo groot mogelijke doelgroep aan?  Aan de hand van deze elementen maak ik schetsen en ga ik op zoek naar kleuren en beeldmateriaal. Zo gaat bedankjes ontwerpen in zijn werk.

3)      Omschrijf jouw stijl in max. drie zinnen

Dat is een moeilijke. Ik vind dat je als grafisch vormgever alle stijlen moet beheersen en op die manier de wens van de klant zo goed mogelijk uit kunt werken.  Het gaat er om dat je ideeën vertaald. Bijvoorbeeld: een klant heeft een bepaald beeld in zijn hoofd en het is dan aan mij om mijn creativiteit en technische kennis te gebruiken om het idee van de klant te kunnen vertalen in een ontwerp dat aansluit bij hun wensen en de bedankjes.

4)      Waar voldoet in jouw optiek een goed ontwerp aan? Kenmerken?

Een goed ontwerp moet gangbaar zijn, en het liefst een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken, anders verkoopt het ontwerp niet. Soms maak je een ontwerp waarvan je in eerste instantie verwacht dat het wel niet zo populair zal gaan worden en dan blijkt het bij heel veel mensen juist in de smaak valt. Anders om komt het ook wel eens voor. Het blijft toch altijd een verrassing wat klanten er van gaan vinden, maar ook dat is handig om weer mee te nemen in het maken van het volgende ontwerp.

5)      Hoe kijk je terug op je periode bij LocoMix?

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en heb een hele boel geleerd. Het was gaaf om voor klanten aan de slag te gaan en ook oprechte tevreden reacties te krijgen op de ontwerpen die ik verzorgd heb, dat is wel waar ik het uit eindelijk voor doe!

Blog-Ontwerpen-Mini-Suitcase-Bruiloft-bedankjeBlog-Ontwerpen-Candy-jar-Bruiloft-bedankje

Blog-Ontwerpen-Minty-Favor-Bruiloft-bedankje